The new Basis

ClientStichting de Basis
CityDoorn
CountryThe Netherlands
Scope7,500 m2
Period2009 - 2013
ExpertiseArchitecture

13366-07

The new Basis is a foundation that provides support to veterans, victims and their families who have been exposed to highly stressful situations.

13366-02

This newly built training and after-care centre has been designed to have a familiar, friendly and open atmosphere, while at the same time offering a sense of shelter.

13366-13

On the ground floor the training and after-care spaces are housed, as well as the restaurant and atrium. These public functions are placed inside a transparent circle with a panoramic view to the green and lush surroundings.

13366-16

As a contrast, the hotel rooms and offices on the upper floors have a more private nature.
Thanks to the vision and mission of The Basis, much attention was paid to sustainability during the design process.

13366-33

The design approach has been inspired by the C2C ® design methodology.

c3

Jan Koelink MSc, BNA

Senior Architect

T +31 20 569 77 46 | M +31 6 55 76 01 94 | E jan.koelink@rhdhv.com