Ruurlo, station area

ClientProRail / Gemeente Berkelland
CityRuurlo
CountryThe Netherlands
Period2009 – 2011
ExpertiseArchitecture, Project Management
TeamKirsten Colenbrander

3

Het stationsgebied van Ruurlo verandert. Nieuwe parkeerplekken aan de andere zijde van het spoor, uitbreiding van de fietsenstallingen, aanpassing van de bushalte, en de wens om Ruurlo een bijzondere entree bij het station te geven, vroegen om een geïntegreerde benadering van het stationsplein.
The station area of Ruurlo is changing. New parkingspaces on the opposite side of the railwaytrack, extension of the bicycledocks, alteration of the busstop and the wish to give Ruurlo a proper entrance at the trainstation, demanded an integrated design of the new square.

2

Uitgangspunt voor het ontwerp was het combineren van een rustige uitstraling en natuurlijke materialen met een eigentijds en verleidelijk ontwerp. 
Essential to the design was the combination of a rural, quiet feel with basic materials and a contemporary, fluid design.

1 (1)

De functies op het plein zijn opnieuw geordend, wat de veiligheid en overzichtelijkheid sterk ten goede komt. De functies zijn geplaatst op een ‘tapijt’ van straatbakstenen, dat de pleinruimte bepaalt en draagt.
The facilities on the new square are relocated, to enhance traffic safety and visibility, like elements of a room on a ‘carpet’ of streetbrick.

 4

Het project is gewonnen uit een prijsvraag uitgeschreven door ProRail en de gemeente Berkelland.
The project is won in a competition by ProRail and the municipality of Berkelland.

5

Kirsten Colenbrander MSc, BNA

Architect

T +31 30 283 39 14 | M +31 6 15 82 99 30 | E kirsten.colenbrander@rhdhv.com