Water Pumping Station Essenburgsingel Rotterdam

LOWRESgemaal475

De bouw van het gemaal Essenburgsingel in Rotterdam is volop in voorbereiding. Het ontwerp is ontworpen door architect Mari Baauw in opdracht van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het ontwerp kwam tot stand in overleg met de gemeente Rotterdam en met name de directe betrokkenen vanuit de omgeving, waaronder het Moskeebestuur.

Het gemaal staat aan de Essenburgsingel te Rotterdam met als directe buur de Mevlana Moskee en staat in de nabijheid van de Van Nellefabriek (recent tot werelderfgoed benoemd). In deze stedelijke omgeving en gesitueerd in de talud van de singel is gewerkt aan een compact ontwerp wat heeft geresulteerd in een druppelvormig gebouw, uitgevoerd in gecoat plaatstaal, waarin de behuizing en de afscherming van de krooshekreiniger zijn geïntegreerd. De oplevering is gepland in 2016.

Preparations are underway to construct the water pumping station Essenburgsingel in Rotterdam. The architectural design was made by architect Mari Baauw and commissioned by the Water Board of Schieland and Krimpenerwaard. The design was developed in collaboration with the municipality of Rotterdam and, in particular, with parties residing in close proximity to the station, including the Mevlana Mosque Board.

The pumping station is located on the Essenburgsingel in Rotterdam, close to a mosque and the Van Nelle Factory (recently appointed as world heritage). The complex urban setting and its situation on the bank of the canal has resulted in a compact, water-drop shaped building executed in coated sheet steel, which seamlessly integrates the casing and shielding of the pumping mechanism. Completion of construction is scheduled for 2016.

 

Mari Baauw

Mari Baauw MSc

Senior Architect

T +31 10 443 36 09 | M +31 6 52 34 03 81 | E mari.baauw@rhdhv.com