AaBé Tilburg Shopping Mall

ClientBPF Bouwinvest Amsterdam
CountryThe Netherlands
Scope40.000 m2
Period2007 - present


Wool mill AaBé, famous since the 1930’s in Tilburg and far beyond, will be converted into a 40.000 m2 shopping mall for furnishing and leisure stores.


The building’s backbone, a 300 meters long internal factory street, has through the years connected new extensions to the ensemble.

2 (1)

The street will be reused in its total length as an axis and vista and as a structuring element it will guarantee the cohesion.


Within this scheme, older extensions can be replaced by new ones. In the new situation there will be a balance between historic and contemporary elements.


Sven Spierings

Sven Spierings MSc, BNA

Project Architect

T +31 88 348 71 98 | M +31 6 22 70 87 10 | E sven.spierings@rhdhv.com