De Vallei Tilburg

ClientVolker Wessels
CityTilburg
CountryThe Netherlands
Scope4.000 m2 GFA
Period2004 - 2007
ExpertiseArchitecture

Tekening panorama

Located in the ‘Donge Valley’, an ecological corridor, “De Vallei” is a compact, clever and efficient retail and residential building, with no closed backsides and no exterior storage. Highland cows are literally roaming around the building.

07-132 10012007 3d08s3v1 copy

Slightly lifting the structure above the surrounding landscape and parking lot emphasizes its autonomy. The dark brick façade connects head and body of the building, which contains shops, supermarket, restaurant and 58 private and rental apartments. Windows and exterior spaces are carved out of the powerful main volumes by means of sharp incisions and deep cavities.

int_type_v1

Pedro Pinto de sa Borges

Pedro Pinto de sa Borges MSc

T +31 20 569 76 03 | M +31 6 22 73 52 54 | E pedro.pinto.de.sa.borges@rhdhv.com