NS office space Rotterdam

ClientNS Reizigers
CityRotterdam
CountryThe Netherlands
Scope4,300 m2 GFA
Period2012
ExpertiseInterior Design
TeamAukje Litjens

_dsc1608

The construction of the new Rotterdam Central Station brought with it room for the combined housing of the various subsidiaries of the NS. The challenge was to design a pleasant office interior that meets the expectations of its multiple users.

_dsc1662

RHDHV was asked to make several concept designs of the floor plans of the building, based on a complex program of requirements. Intense consultation with the various user groups resulted in a layout for the interior integrating two large voids: one of the voids contains the canteen, surounded by the kitchen and the other void the reception, meeting rooms and various workplaces. Also, the training center of NS is housed in the building.

_dsc1639

In cooperation with the user, the administrator AAFM and an interior builder, Royal HaskoningDHV included various special objects in the design of the interior, such as the entrance desk, various pantries and the permanent establishment in the restaurant. At the end of 2012 the office floors on the east side of the new station were completed and the NS subsidiaries moved to their new home.

_dsc1613

Aukje Litjens

Aukje Litjens MSc

Architect

T +31 88 348 57 12 | M +31 6 49 86 78 91 | E aukje.litjens@rhdhv.com